Szivarvágó használata

Hogyan kell használni a szivarvágót - ez egy fontos lépés és egy fontos készség is egyben, amit a szivarosnak folyamatosan fejleszteniük kell. Ha nem egy előre vágott szivart vásárol, el kell sajátítania a szibvarvágás művészetét. Ha megfelelően vágja, akkor pozitív dohányzási élményben lesz része.

Fontos a helyes vágás
Két fő oka van annak, hogy miért kell megtanulnia megfelelően vágni a szivart:
1. Akadályozza meg a szivar borítóvevelének szétbomlását - Ha a szivart rossz helyen vágják le, vagy többször is kísérletet tett a vágásra, a csomagolás kibomolhat, ami azt jelenti, hogy nem fogja tudni elszívni a szivart. A szivarvágó helyes használata megakadályozza ezt.
2. Fokozza a légáramlást - A vágás módja befolyásolja a szivaron keresztüli légáramlás mennyiségét is, amely teljesen megváltoztatja a dohányzás élményét. Ha eltömődött, akkor a szivar egyenetlenül ég. Ideális esetben egy tiszta vágásra van szüksége a legtöbb íz eléréséhez. Most, hogy a két fő okot lefedtük, tanuljuk meg, hol kell vágni.

Szivar anatómiája és hol lehet vágni
Ahhoz, hogy megértsük, hol vágjuk le a szivart, először meg kell értenünk a szivar részeit. A végét, amelyet a szájába helyez, fejnek vagy sapkának nevezik. A kupakot akkor helyezik rá, amikor a szivarokat kézzel sodorják, az utolsó darabjaként. A kupak egyben tartja a szivart, és megakadályozza annak kibomlását. Ezért fontos, hogy nagy gondossággal járjon el szivarvágás közben. A szivart közvetlenül a kupak vége fölé kell vágni, de ez a használt szivarvágó típusával változik.

Különbségek a szivarvágók között
A szivar vágásának számos módja van, ha nem ismeri, próbálja ki mindet, és nézze meg, melyik tetszik a legjobban. Mindenkinek megvannak a maga preferenciái, de vizsgáljuk meg a szivar vágásának négy módját.

Guillotine elvű szivarvágók:
A guillotine vágókat hagyományos vágónak is nevezik. Ezek határozottan a legnépszerűbb vágótípusok, és jó okból. Nagyon könnyen használhatóak, tárolhatók, és kivételesen éles pengékkel rendelkeznek, amelyek minden alkalommal éles vágást biztosítanak. Az ötlet az, hogy egyenletes, egyenes vágást vágjunk át a kupakon, ami több égést és füstöt biztosít, mert több levegő fog áthaladni a szivaron. Az egyetlen probléma ezekkel a vágókkal az, hogy időről időre a dohány leeshet a szájába, ez könnyen tisztítható a dohányzás előtt. Mivel csak kétféle guillotine-vágó, egyetlen penge vagy kettős penge van, az összehasonlítás viszonylag egyszerű.

Egy-pengés szivarvágók:
Úgy tervezték, hogy a kupakot egy sima mozdulattal vágja le. A legtöbben 56-os gyűrűmérőig vághatnak szivart. Az egypengés vágók egyetlen igazi hibázási lehetősége az, ha nem egy mozdulattal vágja le a szivar végét. Elszakíthatja a szivar borítólevelét, ami a szivar szétbomlásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy a szivar nem túl nagy hozzá, és a pengék élesek.

Dupla-pengés szivarvágók:
Ahogy a neve is sugallja, ezekben a vágókban két penge van - emiatt egy kicsit nehezebbé válik a precíz vágás. A dupla-pengés szivarvágó előnye, hogy a szükséges erőt tudja kifejteni, a vágás sokkal tisztább lesz, mint egy-pengésé. Sok olyan dupla-pengés szivarvágó rendelkezésre áll, amely rugós működésű a könnyű használat érdekében.

Guillotine szivarvágó használata:
Helyezze a szivart a guillotine-ba a kupak oldaláról, és lassan húzza vissza, amíg a pengék közvetlenül a kupak vonala fölé nem kerülnek. Ügyeljen arra, hogy ne vágjon a görbén vagy túl messze a kupakon. Miután megfelelően felsorakoztatta, és boldog, lassan húzza le a pengéket, majd alkalmazzon elegendő erőt ahhoz, hogy egyetlen folyékony mozdulattal elvágja a kupakot. A kívánt eredmény egy tökéletesen tiszta vágás. Ha van dohány, azt könnyen le lehet húzni. Most már készen áll a dohányzásra!

V-cut szivarvágó
A V-cut szivarvágót kissé nehezebb működtetni, de mégis szívesen használják. A V-cut szivarvágó azonban nem olyan népszerűek, mint egy guillotine szivarvágó. A V-cut szivarvágó éket készít a szivarba, szemben a szivarfúróval vagy a guillotine szivarvágó tiszta szeletével. A V-cut szivarvágó előnye, hogy az ék akadálytalan területet hoz létre, megkönnyítve a szivarozást. Fontos megjegyezni, hogy V-alakú vágással a kupak nem kerül levágásra. A V-vágás hátránya, hogy a pengéket nehéz élesen tartani. Nehéz eljutni hozzájuk, ezért jobb befektetni egy jobb minőségűbe. Kissé bonyolult lehet megtanulni a V-cut szivarvágó használatát, de gyakorlással lehet, hogy ez csak a kedvenc vágási módszere. A legfontosabb dolog az, hogy ne nyomja a szivart közvetlenül a szivarvágóba, a legtöbb minőségi V-cut szivarvágónak van egy határa, hogy meddig lehet bevágni a szivart. Így nem teheti tönkre a szivart. Helyezze a szivart a V-cut szivarvágóba, és ellenőrizze, hogy egyenes-e. Egy határozott mozdulattal zárja be a pengéket, és a vágó ék-alakot hoz létre.

Szivarvágó olló:
Ha nagy szivarral van dolgod, akkor szivar ollót kell vásárolnod. Ha a szivar nagyobb, mint 58-as gyűrűméretű akkor szivarollót kell használnia. Nagyon élesnek kell lennie ahhoz, hogy egy mozdulattal teljesen levágja a kupakot. Ennek a lehetőségnek az egyetlen hibázási lehetőség az, ha nem elég élesek az olló pengéi, akkor tönkreteszi a szivarokat.

Szivarfúró:
A szivarfúrók kicsik és könnyen szállíthatók, így tökéletesek a szivarozók útközbeni használatára. Könnyen rögzíthető egy kulcstartóhoz, ami azt jelenti, hogy mindig kéznél lesz egy szivarvágó. Szeretjük, ha kéznél van egy szivarfúró olyankor, amikor nem viszünk magunkkal külön vágót. A szivarfúrók csak 50-es gyűrűméretű szivarokig használhatók. Tehát ha ennél nagyobb méretű szivart szív, akkor vágót kell vásárolnia. A szivarfúrók úgy működnek, hogy lyukat hoznak létre a kupakban. A lyuknak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy átszívja a füstöt, és a szivart meggyújtsa. Emiatt előfordulhat, hogy létre kell hoznia néhány lyukat (2-3), majd össze kell kapcsolnia őket. A légáramlásnak akadálytalannak kell lennie, hogy a füst könnyen áthaladhasson. Kisebb szivarok esetében egyetlen lyukasztás elegendő. Lehet, hogy ezt néhányszor meg kell ismételnie, hogy elég nagy lyukat hozzon létre a dohányzáshoz. Nagyon vigyázzon, hogy csak addig nyomja a lyukasztót, amíg meg nem látja a töltőanyagot, különben letépheti a kupakot, és tönkreteheti a szivart.

Összességében ez a 4 fő módszer, amellyel szivart vághat. A használt szivarvágó típusa egyéni választás, előfordulhat, hogy ki kell próbálnia néhányat, mielőtt döntést hozna.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.