Dominikai szivarok

Sokáig a dominikai szivarokat tartották a világ legjobb és leghíresebb hosszú töltelékes szivarjainak, a havannai szivarok mellett. Az olyan márkák, mint az Arturo Fuente, Ashton, Aurora, Dunhill, Griffin's, León Jimenes, Macanudo és Santa Damiana a leghíresebb és legnépszerűbbek közé tartoznak, amelyeket a karibi szivarvilág kínál. Az Arturo Fuente, a La Flor Dominicana és az Ashton szivarok különösen említésre méltóak. Nicaragua mellett a karibi ország az elmúlt években tovább erősödött a kiváló minőségű hosszú töltőanyagok termelőjeként.

A nagyon nagy dominikai márkák mellett sok más, részben kevésbé ismert márka is létezik. A Samana, a PDR, a Don Diego és a Dominican Estates olyan márkák, amelyek nem hiányozhatnak egy ilyen felsorolásból. A szivargyártók sokszínűségének és kísérletező kedvének köszönhetően a dominikai szivarok ma az új és finom kompozíciók kimeríthetetlen forrásának tekinthetők. Aligha van más ország, amely ilyen változatos kreációkat hozna forgalomba. Kiemelkedő és ugyanakkor megfizethető márkák vagy sorozatok a Zino Platinum Scepter, a Don Diego, a Santa Damiana vagy a Macanudo márka néhány sora.
Szivarok a Dominikai Köztársaság kis gyártóitól:
Punta Cana korábbi legnagyobb termelője, a Domenico S.A. egyike ezeknek a különleges gyártóknak. Sok dominikai köztársaságbeli turista már járt a Domenico gyárban, vagy legalábbis hallott róla egyszer. A Domenico szivarokat Connecticut borítóval, azaz enyhe (mild) változatban kínálják. Ebben a gyárban készülnek a nagyon kiegyensúlyozott, krémes és enyhe ízű De Leon szivarok is - egy másik titkos információ a Dominikai Köztársaságból származó szivarokról.
Óvakodjon a hamisítványoktól a Dominikai Köztársaságban:
Amikor a turisták megérkeznek a Dominikai Köztársaságban lévő szállodájukba, gyakran egyből szembetalálkozik a szivarokkal. Gyakran kínálnak "igazi" Cohibákat. Itt is, mint Kubában, a szabály az, hogy távol kell maradni ezektől a hamisítványoktól. Jobb, ha meglátogatja az olyan manufaktúrákat, mint a Domenico's, ahol mindent elmagyaráznak a dominikai gyártási folyamatról. Így nem kerül olyan bajba, hogy rossz minőségű hamisítványokat vásároljon.
Hanyatló tendencia a dominikai szivariparban?
Még ha nem is beszélhetünk azonnal csökkenő tendenciáról, sok szivarozónak feltűnt, hogy a Dominikai Köztársaság mostanában kevésbé szerepel a hírekben, mint például Nicaragua. Az elmúlt években számos újítás és új márka jött elsősorban Nicaraguából, amelyet sok kubai száműzött is ideálisnak nevez a talaj szempontjából. A kubai szivarok sorra megszenvedték ezt az évtizedek óta tartó elvándorlást.
Nem csoda tehát, hogy a nicaraguai szivarok folyamatosan emelkedőben vannak, míg a dominikai szivarokat gyakran a "mild" kategóriába sorolják, ami azonban nem felel meg a sokszínűségüknek.

Ebben a listában szerepel az összes olyan szivar, amik jelenleg forgalomban vannak és mennyibe kerülnek Magyarországon. Bármelyik Nemzeti Dohányboltban megrendelhető és átvehető.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.