Szivardoboz páratartalma

Akik most kezdik a szivarozást, tudniuk kell, hogy a szivar tárolására gondolni kell, ha meg akarják őrízni a szivarjuk nedvességtartalmát. A szivarok kényesek, mert meghatározott hőmérsékletet és nedvességtartalmat igényelnek, hogy frissek maradjanak mindaddig, amíg kiveszik a szivartartó dobozból és rágyújtanak.
Nem fogja tudni tárolni a szivarját a kívánt nedvesség- és hőmérsékleti szinten, ha nincs erre a célra épített szivar tároló doboz. Ezt a szivartárolót humidornak hívják, és azt is tudnia kell, hogyan állíthatja be a szivartároló páratartalmát. Egy szivartartó dobozt nehéz lehet használni, ha kezdő vagy még a szivarozás világában.

Hogyan állítsuk be a humidor, azaz a szivar tároló doboz páratartalmát

A humidor egy olyan szivar tartó doboz, amelyet szivarok tárolására és egy adott páratartalom megtartására terveztek. Ezek az szivar tároló dobozok fontosak a szivarok számára, mert dohányleveleket tartalmaznak. A dohánylevelek összehúzódnak és kitágulnak a körülöttük lévő levegő páratartalmára reagálva.

Mi a tökéletes páratartalom egy szivar tároló doboz számára?

Mint korábban említettük, a szivarok dohányleveleket tartalmaznak, és ezeket a leveleket a körülöttük lévő levegő páratartalma befolyásolja. Ha a páratartalom túl alacsony, a szivarok kiszáradnak és elveszítik finom ízüket és illatukat. Ha száraz szivart próbál elszívni, az túl forrón ég, és nehéz lesz szívni. Ha a páratartalom túl magas, a dohánylevelek rothadnak és bogarakkal fertőződnek meg.
A dohány nedvességérzékenysége azt jelenti, hogy a párásítót a tökéletes páratartalom mellett kell tartania. Logikusan a tökéletes páratartalom biztosítja, hogy a dohány ne száradjon meg, és így ne legyen nehéz dohányozni. Nem lesz nedves sem, hogy dohánybogarakkal se fertőződjön meg.
Mi akkor a tökéletes szint?
A tökéletes páratartalom a szivarozás világának szakértői körében vita tárgya. Egyesek azt állítják, hogy a páratartalomnak alacsonynak kell lennie, míg mások magasabb páratartalom mellett érvelnek. Azok számára, akik azt állítják, hogy alacsonynak kell lennie, a beállított százalékuk 62.
A másik oldal, aki nem hiszi, hogy ez a legjobb feltétel a szivar tárolásához, úgy gondolja, hogy 70 és 75 százalék között kell lennie. Érdemes megjegyezni, hogy ez az érték változik, ha figyelembe vesszük a tárolt szivarok számát. A szivardoboz típusa jön szóba, és a szivar típusa is befolyásos.
Válaszul sok szivarrajongó kompromisszumra jutott a tökéletes páratartalom tekintetében, amin a humidorjukat tartják, amikor szivarok tárolására használják.
Meg fogja látni, hogy egy tapasztalt szivarrajongó 65 és 75 százalék közötti tartományban tartja humidorját, amikor szivarját tárolja. A hőmérséklet is számít, és a széles körben elfogadott hőmérsékleti érték 21-23 celsius fok.
Ezek az ideális hőmérséklet- és páratartalom-értékek a humidor beállításához. Előfordulhat, hogy nehezen tudja fenntartani ezeket a hőmérséklet- és páratartalom-szinteket. Ehhez két különböző eszközre van szükség, amelyek segítenek Önnek; Ezek az eszközök digitális hőmérő és higrométer.
Keressen egy olyan modellt, amely tartalmazza az összes olyan eszközt, amelyre valaha is szüksége lehet a párásító egyszerű felügyeletéhez, hogy megnézze, tökéletes hőmérsékleten van-e, és hogy a páratartalom értéke az elfogadható tartományba esik-e.
A legjobb, ha rendszeresen ellenőrzi, hogy a párásítója ezeken az értékeken van-e, mert még a legjobbak is gyakran küzdenek a megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartásával.
A biztonság kedvéért a követendő örökszabály az, hogy a szivarokat olyan környezetben tartsuk, amely hasonló ahhoz, amilyenben a dohányt termesztik. A humidor ez a mesterséges környezet; a tökéletes megoldás. Speciális dobozként frissen tarthatja szivarjait, és olyan eszközzel kell rendelkeznie, amely segít abban, hogy hasznos legyen, ahogy szeretné; egyébként olyan, mint bármely más doboz.

Hogyan lehet csökkenteni a páratartalmat?

A humidorban a magas páratartalom rossz a benne tárolt szivar számára. A magas páratartalom azt jelenti, hogy a dobozban lévő levegőben magas a nedvességtartalom. Ez a páratartalom a dohánylevelek rothadását okozhatja, és a szivart használhatatlanná teszi. A dohánybogarak növekedni fognak a penészben, és ezzel is foglalkoznia kell. A nedves szivart is nehéz elszívni. Ezért fontos, hogy bizonyos ismeretekkel rendelkezzünk a páratartalom csökkentéséről, amikor magas lesz a humidorban.
Könnyebb csökkenteni a nedvességtartalmat a humidorban, mint növelni. Némi óvatosságot kell gyakorolnia, amikor megpróbálja szabályozni a szivartároló doboz páratartalmát. A doboz belsejében lévő páratartalom csökkentése érdekében ki kell nyitnia az ajtót, és néhány órán át nyitva kell hagynia.
Ha nyitva hagyja a párás ajtót, a dobozban rekedt levegőben lévő nedvesség egy része a helyiség nagyobb levegőtakarójába kerül. Nem veszíti el az összes nedvességet a humidor levegőjében, csak egy százalék fog menekülni, de nagy százalékban van. Ha fel akarja gyorsítani a folyamatot, akkor a humidort közvetlen napfénybe helyezheti nyitott ajtóval.
Ahogy a nedvességtartalom növelése érdekében vizet adhat a párásítóhoz, eltávolíthatja a vizet a humidorból, hogy csökkentse annak nedvességtartalmát.
Még egy dolog, amit tehet, hogy megvásárol egy párásító gyöngyök néven ismert eszközt. Úgy tervezték, hogy bizonyos szintekre szabályozzák a doboz páratartalmát. Amikor a humidorba helyezi őket, felszívják a nedvességet a levegőből, ami csökkenti a humidor páratartalmát.

Hogyan lehet növelni a páratartalmat?

Az alacsony páratartalom ugyanolyan veszélyes a szivarra, mint a magas páratartalom. Bármennyire is fontos tudni, hogyan lehet csökkenteni a humidor páratartalmát, azt is tudnia kell, hogyan növelheti azt.
Tegyük fel, hogy a párásító nedvességtartalma csökkenni kezd. Ebben az esetben a szivarban lévő dohány kiszáradhat, és a szivar elveszíti ízét és illatát. A humidor páratartalmának növeléséhez kövesse az alábbi eljárást.
A legjobb lenne, ha azzal kezdené, hogy desztillált vízzel nedves papírtörlővel törli le a humidor belsejét, akárcsak az első alkalommal, amikor megkapta a humidort. Ha ezt megtette, győződjön meg róla, hogy a lehető leggyorsabban lezárja. Ha nyitva hagyja, a nedvesség kiszabadul a dobozból. A humidor megvásárlásának első 30 napja után havonta kétszer frissítse a páratartalom-szabályozót desztillált vízzel. Minden negyedik alkalommal, amikor frissíti a szabályozót, használjon párásító folyadéknak nevezett folyadékot. Hatékony a szabályozó páratartalmának fenntartásában.

Mi befolyásolhatja vagy változtathatja meg a humidor páratartalmát?

Számos tényező befolyásolhatja a humidor páratartalmát. Az egyik gyakori hiba az, hogy nyitva hagyjuk az ajtót. Egy másik az, hogy közvetlen napfényben hagyja, vagy olyan helyiségbe helyezi, ahol a fűtés be van kapcsolva. Otthonának páratartalma befolyásolhatja a humidor páratartalmát.

Mi történik a szivarokkal, ha nem megfelelő a páratartalom?

A szivarokat nagymértékben befolyásolja a páratartalom. Nem nehéz belátni, hogy ez miért van így, hiszen a szivarok csak összetekert dohánylevelek. A dohányt az alacsony páratartalom és a rendkívül magas páratartalom különböző módon befolyásolja. A magas páratartalom azt jelenti, hogy a levegőben magas a nedvességtartalom. Ez a nedvesség bejut a szivarba és a benne lévő dohányba, ami a penész és a dohány rothadását okozza. Még rosszabb, hogy a bogarak ennek következtében megfertőzhetik a humidort. Az alacsony páratartalom miatt a szivarban lévő dohány kiszárad. Amikor a dohány száraz, nehéz lesz dohányozni, és elveszíti szent ízét és ízét is.

Lényeg

A szivar élvezetes hobbi, de némi munkára van szükség az Ön részéről, ha teljes mértékben élvezni akarja a részvételt. Az egyik létfontosságú szokás, amelyet szivarkedvelőként ápolnia kell, a dolgok gondos tárolása. Ha ebben rossz vagy, akkor nehéz dolgod lesz ezzel, mint hobbiddal. Segítene, ha szándékosan tárolná a szivarokat, mert a rossz állapot a szivarokba és a rájuk költött pénzbe kerülhet. Olyan eszköz, amelyet a legtöbb ember arra ösztönöz, hogy szivarokat tároljon a humidorban. Nem csak bátorítják. Kötelező ilyet használni.
Azok a díszes dobozok, amelyekből a szivarimádók szivart húznak ki a filmekben, nem csak kellékek. Valódi felhasználásuk van, ami tökéletes állapotban tartja a szivarokat. A hőmérséklet és a páratartalom a legjelentősebb tényezők, amelyek befolyásolhatják a szivar állapotát. A páratartalmat nehéz szabályozni, de fontos, hogy szabályozzák, mert ez a legkárosabb, ha nincs szabályozva. A párásító nedvességtartalmát néha fel kell támasztani, máskor pedig le kell engedni. Nem akarja, hogy túl magas és túl alacsony legyen. Erőfeszítéseket tehet annak növelésére és csökkentésére, ha szükséges, az ebben a cikkben tárgyalt eszközökkel.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.