Brazil szivarok

A brazil szivarokról alig beszélnek Európában. Pedig a dél-amerikai ország ugyanolyan izgalmas, mint Kuba vagy Nicaragua. Számos különböző egyedi dohányfajta, több termesztési régió és merész és kísérletező kedvű tulajdonosokkal rendelkező manufaktúra teszi Brazíliát a szivarok szerelmeseinek független paradicsomává. A Mata Fina, Mata Norte, Mata Sul, Arapiraca és Cubra a legfontosabb dohányfajták az országban. A gyárak többnyire Bahia államban találhatók. Itt termesztik a legtöbb dohányt is. Az Arapiraca különleges helyet foglal el, egy olyan dohány, amely sok olajat és cukrot hoz magával, és amely az erjedés során képes elérni a 65 Celsius-fokot - ez egyedülálló!
Brazília nagyon erős belföldi piaccal rendelkezik. A Corona időszakban új szivaros klubokat alapítottak, és még nők is alapítottak saját szivaros klubokat Rio de Janeiro és São Paulo nagyvárosaiban. Ez azt jelenti, hogy Brazília nem függ az exporttól, mint más országok (pl. Kuba és Nicaragua).

A brazil szivariparnak nagyon régi hagyományai vannak. Dél-Amerika legnagyobb országa ma elsősorban dohányt exportál Európába és más termelő országokba. Ott a sötét Mata Fina borítólevél, valamint a Bahia-ból származó töltő- és kötőanyaglevelek keresettek.
Ma olyan márkákat gyártanak a Menendez Amerino gondozásában, mint az Alonso Menendez, a Dona Flor, a Gabriela és a Mc Beth. Néhány esetben gépeket használnak, de a Dona Flor & Co. teljes egészében kézzel sodorja a terméket. A Mata Fina (MF) mellett a Dona Flor még egy Connecticut (CC) sorozatot is kínál, amely ízvilágát tekintve nagyon szokatlan Brazíliában, és nagyon jó minőségű hosszú töltelékeket kínál az Artist Line sorozattal.
Exkluzív szivarok Mata Fina dohánnyal:
Brazíliából a Dona Flor, Gabriela és Alonso Menendez márkákat ajánlhatjuk. Ezek "Puros", azaz kizárólag egy ország - ebben az esetben Brazília - dohányából készült szivarok. Ezek a dohányok finom, kézzel készített szivarok, kellemesen édes aromával. A Puro-k gyakran sötétbarna vagy fekete Mata Fina borítóanyaggal rendelkeznek. Az Alonso Menendez szivarok tehát pontosan azt az édességet és enyhén borsos és földes jelleget hordozzák, amelyről a brazil dohányok ismertek. A gyengéd és enyhe íz is kedvező. A Dona Flor márka hosszú töltőanyagai jobb minőségűek. A Gabriela dohánya gépi készítésű és igazán megfizethető.
Brazília legőrültebb szivarja is a Le Cigar-tól származik: a Le Cigar Arapiraca Fumo de Corda Limited Edition egy Fumo de Corda Arapiraca szivar, amelynek dohányai két évig mikrofermentálódnak - állítja a brazil márkatulajdonos, Renato Madeiro. A Fumo de Corda egy másik brazil specialitás. A majdnem fekete dohányt egyfajta kötéllé (corda) csavarják, majd általában darabonként árulják a piacokon.

Brazília hihetetlenül sokat kínál dohány- és szivarországként. Azok a szivarosok, akik nem foglalkoznak brazil szivarokkal, lejáratják magukat. Az európai újdonságokról még mindig túl kevés a tudósítás - ez hiba, amit minden szivar-kedvelő és fogyasztó nagyon sajnál!

Ebben a listában szerepel az összes olyan szivar, amik jelenleg forgalomban vannak és mennyibe kerülnek Magyarországon. Bármelyik Nemzeti Dohányboltban megrendelhető és átvehető.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.