Szivar etikett - hogyan viselkedjünk szivarozás közben

A szivar etikett az a viselkedés, ahogyan valaki rágyújt, majd elszívja a szivart - ez sokat elárul az illető stílusáról és személyiségéről. Az alábbiakban kiemelünk mindent, amit a szivaretikettről tudni kell, a szivar a dobozból való kivételétől a szivarozás utolsó pillanatáig előfordul. Az etikett nagy része a régebbi időkből ered, amikor egy úriember levette a kalapját, mielőtt belépett egy szobába, kinyitotta az ajtót a nőknek... Bár ez még ma is előfordul a társadalmunkban, de már nem annyira gyakori, mint "régen".

A szivar etikett eredete
1967-ben egy svájci dohánykereskedő, Zino Davidoff írt egy esszét a szivar etikettről, amelyre a szivarozók hivatkoztak és hivatkoznak ma is. Felvázolta azokat az irányelveket és módokat, ahogyan szivarozás közben viselkedni kell.

A szivar végének felmelegítése
A szivar végét ajánlott kissé felmelegíteni, mielőtt rágyújtunk. Ezt úgy teheti meg, hogy az ujjaival kissé megdörzsöli, és hagyja, hogy a testhő felmelegítse.

A gyűrű eltávolítása
Miután meggyújtotta a szivart, vegye le a gyűrűt. A meggyújtásból származó hő hatására a gyűrű elég könnyen le fog jönni.

Ne siessen
A szivarozásnak kellemes, pihentető élménynek kell lennie, nem pedig egy sietős házimunkának, amit el kell végezni. A tipp az, hogy percenként egy slukkot szívjon, de persze a legjobb, ha addig szívja, ami Önnek megfelel.

A szivar tartása
Ha megfigyeled a tapasztalt szivarosokat és a kezdőket, a különbség az, ahogyan tartja a szivart, sokat elárul róla. A szivart a mutató- és a hüvelykujj között kell tartani, nem pedig a mutató- és a középső ujj között. Bár nincs egyértelmű oka annak, hogy ez a szabály miért maradt meg az évszázadok során. Talán azért, hogy megkülönböztessék a szivarozókat a cigarettázóktól.

A szivar haljon meg méltóságteljesen
Miután elszívott egy szivart, hagyja, hogy az magától kialudjon. Bár vannak, akik a szivar utolsó 1/4 részéig elszívják. A szivarokat nem arra tervezték, hogy a lábáig elszívják. Ha mégis megteszi, úgy fogja érezni, hogy a dohány nagyon erős, minél közelebb kerül a parázs a szájához.

Dobja ki az elaludt szivart
Ha a szivar parazsa kialudt, gyorsan és diszkréten dobja el. Senki sem szereti a hamutartóban a szivart, és tényleg nincs szükség arra, hogy összegyűjtse.

A szivarok közötti idő
Két szivar elszívása között legalább 15 percet hagyjon; ennél rövidebb időn belül újra rágyújtani megszállott viselkedésnek számít.

Mit ne tegyen
Ne használjon zsebkést - Ne használjon kést a szivar végének vágására vagy lyukasztására - ezzel ok nélkül tönkreteszi és megcsonkítja a szivart. Használjon helyette szivarvágót.
Ne tegye a szivart a lángba - A szivart addig kell forgatni a szivargyújtó felett, amíg el nem kezd parázslani. A szivart meg kell pirítani, nem pedig megégetni.
Időzítse a gyújtási folyamatot - Ne siettesse a gyújtási folyamatot, szánjon rá időt, tartson szünetet és gyönyörködjön a folyamatban. Csodálja meg a szépséget, a részleteket és a kézműves munkát, amely a szivarba került.
Ne gyújtsa meg újra a szivart, ha már kevesebb, mint 1/4 része maradt - Ha egy szivar folyamatosan kialszik, valószínűleg ki kell dobnia, a szivar állandó meggyújtása megváltoztathatja az ízét és az aromáját.
Ne szorítsa a szivarját a fogai közé - A szivarozás elegáns és kifinomult mozdulat, ne szorítsa a fogai közé, és ne beszéljen szivarral a szájában.
Ne nedvesítse meg a végét - Ne nedvesítse meg a szivar végét, kivéve, ha egyenetlenül ég, ebben az esetben érdemes az ujját megnedvesíteni, hogy beállítsa az égést.
Ne dohányozzon munka közben - A stresszes helyzeteket nem szabad szivarral párosítani. Igaz, hogy pihentető és remek lehetőség a dohányzás egy különösen stresszes időszakban, de nem ajánlott. Tegye el, és amikor otthon van, töltsön egy italt, gyújtson rá egy szivarra, dőljön hátra, pihenjen és élvezze.

A lényeg: élvezze a szivarozás élményét.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.