Kubai szivar vásárlása

Mire kell különösen figyelni kubai szivar vásárlásakor ? Ez a dohánybolttal kezdődik, a szivardobozzal folytatódik, és az egyes szivarokkal végződik. Az alábbiakban egy rövid áttekintést szeretnénk nyújtani, hogy segítsünk a kubai szivarok vásárlásában.
A kubai szivarokat az 1-5 szivaros kis kiszereléseken kívül kötegekbe (mazókba) is csomagolják, amelyekben legfeljebb 25 szivar található. A kis csomagok kartondobozba (legfeljebb 5 darabot) vagy cédrussal bélelt alumínium hüvelyekbe csomagolhatók. Az alumíniumdobozok nem teljesen légmentesek. Ez a fajta tárolás nem ideális, mert a szivar kiszáradhat, ha nem légkondicionált helyiségben van.
A láda alternatívája a kötegek. Ezek a celofánba csomagolt szivarok jól eltarthatók, de kevésbé öregednek. Nem számít a szivar minősége, amíg a megfelelő nedvességszintet tartja.

A szivar szó hallatán sokaknak azonnal a szigetország, Kuba és fővárosa, Havanna jut eszébe. Végül is a híres havannai szivarok a világ legjobb szivarjai közé tartoznak. Ez egyrészt a hosszú szivargyártási hagyománynak köszönhető, amelyre a kubaiak büszkén tekinthetnek vissza, másrészt annak, hogy a kiváló minőségű szivarok kizárólag kézzel készülnek, és így kiemelkedő minőségükkel nyűgöznek le. Az ideális talaj- és éghajlati viszonyoknak köszönhetően a kubai dohány különösen értékes, és a kubai szivarok aromája utánozhatatlannak számít.

Amikor Kolumbusz Kristóf 1492-ben elindult Indiába, felfedezte a karibi szigetet, és később elhozta Európába a dohány élvezetét. A 19. század eleje óta a kubai szivarok nem csak az európai szivarrajongók, hanem az egész világ számára a csúcsot jelentik. A kubai fővárost spanyolul Habana-nak hívják, innen ered a kubai szivarok Habanos elnevezése is.
Kuba geológiája és az uralkodó éghajlat ideális feltételeket biztosít a dohánytermesztéshez és a szivargyártáshoz. A Kuba nyugati részén található Vuelta Abajo valószínűleg a világ leghíresebb dohánytermesztő régiója, ahol a legjobb dohányok teremnek a legfinomabb hosszú töltelékpapírokhoz. A dohányszakértők és a szivarozók egy dologban egyetértenek: a legjobb dohányok bölcsője Kuba legnyugatibb tartományában, Pinar del Rióban található.
Pinar del Rio ültetvényeinek területe mintegy 100 000 hektár, az átlagos ültetvények, más néven La Vega ültetvények területe pedig 150 hektár körül van. A legismertebbek közé tartozik a Hoyo de Monterrey, ahol általában a töltelékdohányt termesztik, és az El Corojo, amelyet a borítólevélhez használnak.

A kubai szivarok általában viszonylag erősnek számítanak. Nagyon szorosan vannak sodorva, ezért erős vagy közepes húzásállósággal és erős ízzel rendelkeznek. Emiatt különösen alkalmasak a tapasztalt szivarosok számára. Egy kubai szivar elszívása közben számos erős aroma bontakozik ki, amelyek különösen meggyőzőek egyedi fűszerességük miatt. A kubai szivarokra a testes, egyre intenzívebb aromák és az enyhén sós íz jellemző. A kubai szivarokat általában egyrészt fűszeres aromák, például bors, másrészt földes aromák, például nedves föld, moha, gomba és humusz jellemzik.

Ebben a listában szerepel az összes olyan kubai szivar, amik jelenleg forgalomban vannak és mennyibe kerülnek Magyarországon. Bármelyik Nemzeti Dohányboltban megrendelhető és átvehető.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.