Szivar árak

Ha szivart vásárol, tudnia kell, hogy a szivarok ára kötöttek. Ez azt jelenti, hogy a szivarok ára szigorúan megszabottak, és óvakodnia kell a feltűnő akciókkal vagy a jelentős árengedményekkel szemben. A szivarok árai jelentősen eltérnek az egyes márkák és fajták esetében.
Ma a dohányt főleg Dél- és Közép-Amerikában termesztik, a Hondurasból, Nicaraguából, Brazíliából és a Dominikai Köztársaságból származó szivarok nagyon népszerűek. De a dohánylevelek kiváló minősége ellenére a kubai szivarok valószínűleg a leghíresebbek. A havannai szivar, más néven Habanos még egy igazi mítosszal is összefüggésbe hozható. Minden szivarozónak magának kell eldöntenie, hogy igaz vagy sem, de rendkívüli minősége és kiváló íze miatt a Habanos kétségtelenül a legjobb megvásárolható szivarok közé tartozik.

A szivar ára nemcsak a gyártási folyamaton alapul, hanem a felhasznált dohányon, a gyártási helyen, és nem utolsósorban a dohánytermékekre kivetett jövedéki adón.
A szivar árának meghatározásában a fő tényezők a következők:

Gyártási folyamat
A gépi készítésű szivarok olcsón kínálhatók rövid szivarozáshoz. Ezek között számos olyan cigarillo márka van, amelyek számára a kézi gyártás túl drága lenne.
A dél-amerikai, karibi és kubai prémium szivarokat teljes egészében kézzel készítik és sodorják. Míg óránként több ezer Cigarillo készül, egy szivarhenger naponta csak körülbelül 200 prémium szivar gyártására képes.

Nyers dohány minősége
Ezenkívül a dohányok kiválasztása befolyásolja a szivar árát. Az rövidebb, olcsóbb szivarokhoz gyengébb minőségű dohányleveleket használnak, mivel a töltőanyagot dohánydarabkákra zúzzák. A hosszabb kézi sodrással készült szivarok esetében minden egyes dohánylevelet kézzel osztályoznak és állítanak össze a szivarhoz, majd kézzel sodorják.

Gyártás helye és a szállítás
A szivar másik árösszetevője a tengerentúlról Európába történő szállítás. Mivel Európában nem termesztik a latin-amerikai és kubai dohányok minőségének megfelelő dohányt, a prémium szivarokat repülővel kell Európába szállítani. A kész szivarokat légi úton szállítják, legalábbis a prémium szivarok esetében a minőség megőrzése érdekében, a szállítási idő lerövidítése miatt.

Jövedéki adótartalma
Végül, de nem utolsósorban a szivar árát befolyásolja az adótartalma, a vám- és adóraktárak kapcsolódó költségei.
A dohánytermékekre vonatkozó árrögzítés miatt Magyarországon a nemzeti dohányboltok nem adhatnak olcsóbban (vagy akár drágábban) dohánytermékeket, mint ahogy az a NAV hivatalos oldalán szerepel.
Ebben a listában szerepel az összes olyan szivar, amik jelenleg forgalomban vannak és mennyibe kerülnek Magyarországon. Bármelyik Nemzeti Dohányboltban megrendelhető és átvehető.

Hozzászólások

Oké

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.