Mint az élet legjobb időtöltései közül a legtöbbnek, a szivarozásnak is megvan a maga rituáléja. Mivel a prémium szivarok kézzel készültek, nem állnak azonnak használatra készen. A szivarokat minden esetben elő kell készítenie. A sapka a szivar zárt vége, és az a vég, amelyikből szívni fog. Ahhoz, hogy a füst és a levegő áramolhasson át rajta a szivarozás során, el kell távolítania a sapkát.
Ezt kétféleképpen teheti meg. Használhat egy szivarvágót a sapka levágásához, ahogyan azt sok tapasztalt szivaros teszi. Ennek azonban pontos műveletnek kell lennie, ezért gyakorlásra lehet szükség. A szivarvágójának borotvaélesnek kell lennie, ezért győződjön meg róla, hogy csak erre a célra szánt megfelelő eszközt használ. A szivarját legfeljebb 1/16 hüvelyknyire vágja el a sapka végétől. Ha ennél többet vág, akkor a szivarja szétcsavarodását kockáztatja.
A lyukasztós módszernek is megvannak a hívei, és egy kicsit könnyebb a kezdők számára. A szivarfúró végét egyszerűen csak enyhe nyomással a szivarba kell helyezni. Forgassa a szivarfúrót előre-hátra, hogy fellazítsa a dohányt, és lehetővé tegye a füst és a levegő könnyű áramlását, hogy fokozza az élvezetet.
Új hozzászólás