Szivarozás kezdőknek

Számos szivarkellék létezik, amelyek élvezetesebbé tehetik a szivar elszívását, például humidorok, szivarvágók, szivartokok, öngyújtók, hamutartók és párásítók. Ezek közül néhány nélkülözhetetlen, míg mások szép ajándékot jelentenek önmagadnak vagy szeretteidnek. Nézzük meg a hat szükséges szivartarkelléket, amire egy szivarosnak szüksége lehet:

1. Humidor
Azok számára, akik még nem ismerik a szivarozás művészetét, a humidor kötelező vásárlás. Annak érdekében, hogy a szivarok megőrizzék ízüket és erősségüket, elengedhetetlen, hogy szivarjait optimális, 21°C-os hőmérsékleten, közel 70%-os páratartalom mellett tartsa, és a humidor pontosan ezt fogja tenni.
Úgy tervezték, hogy utánozza Kuba sajátos klímáját, így a szivarok humidorban való tárolása biztosítja, hogy idővel jól öregedjenek és érjenek.
Válasszon egy kicsi, közepes, vagy nagyméretű humidort a szivarok otthoni tárolására, és válasszon egy utazóhumidort, hogy szivarja a legjobb minőségben maradjon, amikor nyaralni indul.

2. Szivarvágó
A kézzel készített szivarok többsége sapkával van ellátva. Ahhoz, hogy elszívhass egy szivart, le kell vágnod a tetejét – vagy a „sapkát” – egy szivarvágóval . A sapka késsel levágható, de ez szaggatott hatást válthat ki, károsíthatja a szivar végét, és értékes dohányveszteséget okozhat.
A szivarvágó mechanikus, ami biztosítja, hogy a szivar vége pontosan és egyenletesen legyen vágva. Többféle méretben kapható, válassza ki a választott márkájának és szivarméretének megfelelő vágót.

3. Szivartok
Óvja szivarjait útközben is a prémium minőségű szivartokkal. A természetes anyagokból készült tok biztosítja, hogy szivarja „lélegezzen”, optimális párás körülmények között. Jellemzően állítható hosszúságú a különböző méretű szivarok elhelyezéséhez, kiválaszthatja az Önnek megfelelő kapacitást, a 1-2-3 szivar tárolására alkalmas toktól a nagyobb kivitelig, amely akár 5 szivart is tud tárolni.
Az egyszemélyes szivartokok – más néven szivarcsövek – ideálisak egy szivar tárolására a zsebében, táskájában vagy bőröndjében. A megerősített végek biztosítják, hogy szivarja menet közben ne törjön össze vagy sérüljön meg.

4. Szivar öngyújtó
Ne rontsa el szivarozási élményét rossz minőségű öngyújtóval vagy akár gyufával – fektessen be egy prémium szivargyújtóba, és minden alkalommal gondoskodjon szivargyújtásáról.
Válassza ki az öngyújtót a kívánt szivar alapján. A kis gyűrűs szivarok ideálisak az egysugaras szúrólánggal rendelkező szivar öngyújtókhoz, míg a nagyobb gyűrűs szivarokhoz, mint például a 60-as vagy annál nagyobb, többlángú öngyújtó szükséges, vagy a három szúrólángos öngyújtó.
Soha ne gyújtson meg szivart benzines öngyújtóval, mert az üzemanyag befolyásolhatja a szivar finom ízét.

5. Hamutartó
A szivar hamutartó nemcsak egy hely, ahol eldobhatja a szivarcsikket, hanem dekoratív és funkcionális is lehet. Az egy vagy több szivar pihentetésére tervezett üveg vagy kristály hamutartó klasszikus választás, míg az acél és a fém modern hatást ad. Az összecsukható vagy hordozható hamutartó ideális a szivarok elszívásához útközben vagy utazás közben.

6. Párásító és higrométer
A legtöbb szivart a legjobb szobahőmérsékleten tárolni, ami körülbelül 21-22 °C, 68-72 %-os páratartalom mellett. A különböző évszakokbanbekövetkező időjárási változások miatt nehéz egyenletes páratartalmat fenntartani a humidorban. Olyan problémák is szerepet játszhatnak, mint a közvetlen napfény a házában és a levegő keringése. Ha észreveszi, hogy a páratartalom csökkenni kezd, gyakrabban kell újratölteni a szivarpárásítókat desztillált vízzel vagy a szokásos propylen-glykol tartalmú párásító oldattal.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.