Szivarok dohánybogár-fertőzése

A túl magas hőmérséklet és az elégtelen páratartalom is dohánybogár fertőzéshez vezethet. Hiába a gondoskodó és szakszerű gyártás, tárolás, ha a kész szivarok dohánylevelei között sikerül átvészelni néhány dohánybogár petének a fermentálási, gyártási és tárolási folyamatokat. Amikor a peték kikeltek szép lassan átrágják magukat a szivaron és apró lyukakon kereztül jönnek át a szivar borítólevelein. Mivel nagyon kicsik, ezért nagyon nehezen lehet észrevenni őket. A fertőzött szivarok eltávolítása után (amelyeket a borítón lévő kis lyukakról lehet felismerni) a humidort néhány napra a fagyasztóba kell helyezni, hogy a meglévő lárvák elpusztulhassanak. A cédrusfa károsodásának elkerülése érdekében a humidort ezután lassan és fokozatosan ki kell olvasztani (először a "normál" hűtőszekrényben, majd szobahőmérsékleten). A fagyasztással biztosítod, hogy a még életben lévő lárvák elpusztuljanak.

Normális esetben óvatossággal, körültekintéssel, meg lehet kímélni magunkat illetve szivarjainkat ettől. Különösen azok, akik több humidort vásárolnak a különböző származású szivarokhoz, nagy valószínűséggel elmondhatják, hogy megkímélik magukat az ilyen jellegű problémáktól. Ha a trópusokon vásárol szivart és hazahozza: Mindig fagyassza le, különben a dohánybogarak nagyon nagy valószínűséggel kikelnek, és tönkreteszik szivarjait.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.