Szivarjavaslatok kezdőknek, haladóknak vagy tapasztalt szivarosoknak

Ha már megvan a saját ízlésbeli sajátossága a dohány erősségét illetően, akkor ez már nagyjából irányt mutat a származási országok tekintetében. A kubai szivarok általában erősebbek, mint a más országokból származó szivarok. A dominikai szivarok között viszont sok enyhébb fajta van, amelyek kezdők számára is alkalmasak. A közepesen erős szivarokat kereső szivarozók alaposabban szemügyre vehetik a hondurasi vagy nicaraguai szivarok kínálatát.
Továbbá a megfelelő formátum kiválasztása is olyan döntés, amely döntő hatással lehet a szivarozásra. Tapasztalatlan szivarkedvelők számára a kisebb szivarok 30-45 perces szivarozási idővel ajánlottak. A Corona, Robusto vagy Short Robusto formátumok például a kezdők számára ajánlottak. Ezeknek a formáknak megvan az a pozitív tulajdonságuk, hogy közepes gyűrűméret mellett nem égnek túl gyorsan, és ezért ritkán válnak forróvá vagy csípőssé. Nem terhelik túl a kezdőt nagy átmérővel, így a szájíz kellemes marad. A tapasztaltabb szivarosok viszont egy nagyobb formátumhoz is folyamodhat, mint például a Churchill, a Long Panetela vagy a Diadema. Azok, akik szeretnek erős vagy nagyon borsos szivarokat szívni, a kisebb formátumokkal is elégedettek lesznek, amelyek gyorsabban égnek. Az erősség tekintetében a kubai szivarok különösen említésre méltóak.
Kezdők számára ideális szivar nem létezik. A tökéletes szivar keresésekor, amelyet a megfelelő időben és talán a megfelelő kísérő itallal fog elszívni, ez ösztönzi az ínyenceket.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.