Melyik a legjobb szivar?

Csapatunknak rendszeresen felteszik ezeket vagy hasonló kérdéseket. Nos, a mai teljesítmény alapú társadalomban ez programozott - ilyen kérdés az 1. hely vagy a legjobbak legjobbja. Mielőtt azonban túlságosan elkalandoznánk a filozófiai kérdésekbe, először is fordítsuk figyelmünket néhány olyan kritérium kiválasztására, amelyekkel a fenti kérdés talán egyik vagy másik tapasztalatlan és tapasztalt szivarozó számára is megválaszolható.

Hogyan ismerheti fel a legjobb szivart? Jól kell kinéznie? Muszáj, hogy finom szerkezetű csomagolása és hivalkodó gyűrűje legyen? Vagy inkább rusztikus megjelenésűnek kellene lennie? Általában nagy jelentősége van a megjelenésnek?

A legjobb szivarok
A legjobb szivar kiválasztásában a tisztán aromás jellemzők játsszák a főszerepet? Erősnek és fűszeresnek kell lennie? Vagy inkább enyhe és visszafogott? A legjobb szivarnak van egy változó füstje, vagy inkább megmarad a (magas) szinten? Csak ezt a szivart fogja tudni megtalálni egy bizonyos formátumban? Vagy egyszerűen csak drágának kell lennie? A végtelenségig lehetne folytatni a magunknak feltehető kérdések listáját. És egyesek számára az egyik biztosan nagyobb súllyal esik latba, mint mások számára. Mindenesetre az ilyen kérdések segítenek egy kicsit elgondolkodni egy szivar élvezetén, hogy a jövőben meghatározhassa saját ízlését. Ez egy idő után biztosan a legjobb szivarhoz vezet! Azt mindenesetre elmondhatjuk, hogy semmiképpen sem kell drágának vagy magas árkategóriájúnak lennie. Ráadásul az ember több kedvenc szivarját is magáénak mondhatja, hiszen minden nap vagy minden helyzetben más-más szivarra van szükség. Egy finom steak után, késő nyárias időben talán inkább egy erős, fűszeres, ízgazdag szivarra van szüksége, mint egy finomabb, finomabb szivarra, amelyet elméletileg felkelés után is elfogyaszthatna.
Ha a "formátum" témájáról van szó, az ember idővel képes lesz megnevezni és értékelni kedvenc méretét és alakját. A tökéletes formátum kiválasztása azonban az adott helyzettől is függ - ha például kevés időnk van, a Double Corona választása több stresszt okozhat, mint örömet és nyugalmat.

Mit mondanak a szakmai berkek értékelései?
Minden egyes alkalommal a szivarokat pontrendszer alapján értékelik és általában összehasonlítják. A szivarévad végén pedig újra összegzik az eredményeket, és minden ország (Kuba, Nicaragua, Honduras stb.) legjobb szivarját megállapítják. A díjak királyi osztályában nem hiányozhat az XY év szivarjának megválasztása! Szivarkedvelőként tehát egyszerűen az ilyen minősítésekhez, például egy amerikai "szivarszakértő" szubjektív értékeléséhez kellene igazodnia?
Természetesen nem gondoljuk, hogy alapvetően rossz dolog a kereskedelmi lapokon található ilyen jellegű értékelések vagy a webáruházban kapható szivarokról szerzett benyomásaink alapján tájékozódni, de ezeket a véleményeket nem szabad automatikusan a sajátunkként elfogadni, hanem inkább irányadóként kell használni őket a saját ízlésünkhöz! És mindenki ízlése szubjektív, és a saját tapasztalatain alapul - nem másokén. Az Egyesült Államokból származó szivarrajongónak más lesz a viszonya a szivarokhoz és más luxus élelmiszerekhez, mint egy európai vagy ázsiai embernek. Gondoljunk csak az országra jellemző konyhák közötti különbségekre - ezek csak eltérő ízérzetet és élményt teremthetnek. Ez megfigyelhető az USA és a miénk kissé eltérő szivaros kultúrájában is. Már csak ilyen gondolatmenetek - és vannak más tényezők is! - fontosak a kereskedelmi lapokban szereplő minősítések saját értékelésében.

Milyen egyéb tényezők fontosak az értékelések során?
Ahhoz tehát, hogy képet kapjon a legjobb szivarról, fel kell fedeznie saját ízlését (figyelembe véve az olyan külső tényezőket, mint az időjárás, az évszak, a társadalom stb.), és tudatában kell lennie annak, hogy az nem tekinthető állandónak, és gyakran változhat. Ezt minden sokéves tapasztalattal rendelkező szivarozó meg tudja erősíteni. Nem véletlenül van az, hogy a szivargyártás, annak minden ízével és különlegességével együtt, mindig átalakulóban van, és nyitott az új felfedezésekre - annak érdekében, hogy a legjobb szivart kínálhassa a piacon. Mások véleménye nem feltétlenül tükrözi az Önét. Mert mindannyian tudjuk, hogy az ízlések különbözőek!

A lényeg az, hogy a saját tapasztalatok összegyűjtésével - feltéve, hogy elég nyitott ahhoz, hogy különböző szivarokat próbáljon ki - meg fogja találni a legjobb szivarját. És ha minden jól megy, Ön is boldog lesz, hogy nem csak egy szivart tud majd megnevezni kedvenceként.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.