Legnagyobb hibák szivarozáskor

Szivar etikett fordítva. Amit soha ne tegyen, ha társaságban szokott szivarozni.

Szivarfej leharapása
A vágási procedúra során előfordulhat néhány baleset. Például egy túl mély vagy ferde vágás. Ezek mind olyan dolgok, amelyek előfordulhatnak, de nem tragikusak. Ha azonban leharapja a szivar fejét, és a hamutartóba köpi, akkor a továbbiakban inkább otthon, egyedül gyújtson rá, mint a társaságban.
Ehelyett: Használjon szivarvágót, szivarollót vagy szivarfúrót.

A szivart meggyújtása benzines öngyújtóval
Azok a szivarozók, akik már megtapasztalták a szivarjuk benzines (pl. Zippo) öngyújtóval történő meggyújtásának fanyar ízét, tudják, hogy miért kell ezt is mindenáron elkerülni a szivarozás során: A benzin íze annyira meghatározó, hogy elnyomja vagy teljesen megsemmisíti a jó szivar aromáját. Ennél már csak az rosszabb, ha egy szilveszteri petárdát szivarral gyújtunk meg.
Ehelyett: Használjon szivaröngyújtót.

Gyorsan szivarozni
Kérem, soha ne feledje: A szivarozás az élvezetről szól. Tehát ne rohanjon végig a város bevásárló utcáin egy jó szivarral a kezében, és ne szívja eszeveszetten a szivarját. Ez mohónak tűnik, és mindenekelőtt megfosztja magát a valódi élménytől. A szivar túl hevesen ég, és az aromát elrontja a csípősség.
Ehelyett: Helyezze kényelembe magát, a másik kezében tartsa a kedvenc italát, és percenként legfeljebb egyszer vagy kétszer szívja meg a szivart.

Füst letüdőzése
A szivarok nem cigaretták, és teljes értékű dohányt tartalmaznak. Tehát ha belélegzi a szivart, ahelyett, hogy a füstöt a szájában tartaná, hamarosan el fog ájulni. Emellett itt nem a nikotinfüggőség kielégítése a cél, hanem a finom szivarok megízlelése. Ehhez a füstnek egyáltalán nem kell a tüdőbe jutnia.
Ehelyett: Pöfékelés! A szivar füstje végig a szájüregben maradjon. Itt lehet a legjobban megízlelni a finom aromákat, és hagyni, hogy a füst szó szerint elolvadjon a szájában. Fokozás: Fújja ki a füstöt az orrán keresztül, és egészítse ki az ízélményt intenzívebb illatélményekkel. De legyen óvatos, kezdje enyhe szivarokkal.

Szivar elnyomása a hamutartóban
Bárki, aki valaha is oltott már ki erőszakosan egy szivart egy hamutartóban, a bűzből biztosan észrevette, hogy miért jobb, ha nem teszi ezt. Ez ellentmond a szivar etikettnek is.
Ehelyett: Ugyanúgy fejezze be a szívását, ahogyan elkezdte. Nyugodtan és türelemmel. Élvezze a szívott szivar füstölgő aromáit, ha a szivarcsikket könnyedén a hamutartóba helyezi, amíg az fel nem izzik. Ily módon egy illatos füstölőt varázsol a szivar rajongóinak.

Hencegés
Azokat az embereket, akik egy szivarra gyújtással valamint költséges szivarokkal hencegve mutogatják magukat, sehol sem látják szívesen. A dohányzásellenes körökben amúgy sem, de szivaros körökben is elítélik ezt a viselkedést.
Ehelyett: Visszafogottság és a privát kényeztetés. Az üzleti tárgyalások az érdekelt felek között természetesen megengedettek. Csak a kellő udvariassági tapintatossággal.

Mindig ugyanazt a szivart szívja
Azok a szivarozók, akik nem hajlandók új szivarokat kipróbálni, néha megfosztják magukat egy nagyszerű gyönyörtől. Mindezek mellett megnehezíti az eszmecserét más szivarozókkal, mivel a korlátolt fogyasztási szokások aligha teszik lehetővé a tapasztalatcserét vagy a tanulságokkal teli beszélgetéseket.
Ehelyett: Ismerjen meg új szivarokat, próbálja ki őket, folytasson eszmecserét hasonlóan gondolkodó emberekkel és tapasztaljon meg mindig új ízkombinációkat! Egyáltalán nem lehet rosszat mondani egy népszerű márka vagy ország ellen. Ellenkezőleg, nagyon jó, ha pontosan ismeri az ízvilágát. Mert ez megkönnyíti a hasonló és más jó szivarok felfedezését. Így az élmény mindig öröm marad.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.