Humidor penész kialakulása

A kérdésre, hogy hogyan alakul ki a humidorban a penész, könnyű válaszolni: mint minden penész, ezt is a túlzott nedvesség okozhatja.
Ez a nem megfelelő párásítású humidorokban gyorsan bekövetkezik. Mert egyetlen szivarozó sem kockáztatja, hogy a szivarok kiszáradjanak. Tehát jobb, ha egy kicsit túlzásba visszük a páratartalmat? Nem. Ez azt jelenti, hogy inkább olyan párásítási módszert kell alkalmazni, amely biztonságos és egyenletes. A legegyszerűbb, de rizikós választás a szivacs, amelyek egyszerűen csak leadják a nedvességet. Így a humidorban nedves sarkok alakulnak ki, és rendszeres szellőztetés nélkül penész alakul ki.
A radikális gyógymód: a penész által érintett szivarokat azonnal el kell különíteni a még meg nem fertőződött szivaroktól. Ha a szivar valóban penészes (zöldes/kék), azonnal a szemeteszsákba kell dobni. Ezután a humidort száraz ruhával ki kell törölni. Nagyon óvatosan kell eljárni, hogy ne maradjanak spórák.
Most a párásító kerül sorra. Ha szivacsos vagy polimer párásítót használsz, akkor csak a sok meleg víz és néha csak a porszívó segít. Legtöbbször a párásító helyzete a humidorban vagy a szivarok puszta tömege teszi lehetetlenné a levegő keringését.
A kis Boveda csomagokkal kapcsolatos tapasztalatainkból, amelyeket a szivarok biztonságos szállítására használunk, egy egyszerű ajánlást lehet levezetni: A Boveda párásítás 69%-os vagy 72%-os páratartalmat garantál, mert ha ezt a szintet elérte, nem szabadul fel több nedvesség, és nem alakulhat ki a penészesedés.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.