Hogyan szívd el az első szivarodat

1. lépés: Keressen egy nyugodt helyet.
Akár hiszi, akár nem, az a hely, ahol elszívja a szivart, az első szivar elszívását élménnyé teheti vagy megkeserítheti. Általában egy szivarszoba remek hely, mert egy nyugodt környezetben élvezheti a szivar füstjét. Ha van kedve beszélgetni közben, bátran ossza meg élményeit, beszéljen hobbijáról vagy a kedvenc időtöltéséről. Ha nem, akkor akár egyedül csendben, vagy halk zeneszó mellett élvezze szivarját. A fő cél az, hogy nyugodt környezetet találjon az első szivar megismeréséhez. Egy másik lehetőség a szabadban dohányzás, így mindig 100%-ban a szivarozásra fog koncentrálni. Hátránya, hogy nincs kivel megosztani első szivarozási élményét
2. lépés: Keresse meg az Önnek megfelelő szivart.
Az első élményhez elengedhetetlen egy jó szivar megtalálása. Ne aggódjon amiatt, hogy a szobában van a legnagyobb, legsötétebb és erősebb kinézetű szivar. Lesz ideje mindezt kísérletezni, amikor a palettája a jövőben fejlődik. Egyelőre csak azért aggódjon, hogy finom és ízletes szivart kapjon anélkül, hogy túlterhelné a száját és az orrát. Kérd meg a pult mögött állót, hogy segítsen ebben, mosollyal az arcán megteszik.
3. lépés: Vágja le a szivart a megfelelő módon.
A szivar vágása kissé leegyszerűsítettnek tűnhet, és nem is méltó bizonyos vonalakhoz, de nagy változást hozhat a szivarozás élményében. A prémium szivaroknak általában három rétegű sapkája van, de kettőnél nem kevesebb. A sapka az, ami összetartja a szivart, és összetekerve lezárja a dohányleveleket. Nagyon fontos, hogy nagyon éles vágóval vágja le a szivart, és a vágás éppen elég ahhoz, hogy az első sapka lejöjjön. Ne feledje, hogy mindig vághat egy kicsit tovább, de soha nem vonhatja vissza. Ha egyszer levágják, örökre levágják. Ha túl messzire vágja a szivarját, fennáll annak a veszélye, hogy a borítólevél elkezd kinyílni, és a végén egy tönkrement szivar lesz, és a szája tele van dohánydarabokkal - ez nem egy kellemes dolog. Nyugodtan vágja le, hogy a penge ne szoruljon be és ne pusztítsa el a leveleket. Egyetlen erős nyomás a vágóval, és már mehet is. Ha valaki más vágóját használja, fújja le vágás után, hogy megszabaduljon a vágón maradt dohányfeleslegtől - ez a tisztelet jele annak a személynek, aki legközelebb használja.
4. lépés: Gyújtsd meg!
Valószínűleg az első ösztöne az, hogy előveszi az öngyújtót, és közvetlenül a szivarra helyezi a lángot, és addig égeti, amíg meg nem gyullad. Ezt ne tegye. Ehelyett azt kell tennie, hogy ferdén tartsa a szivart, és gyújtsa meg öngyújtóját anélkül, hogy a láng hozzáérne a levelekhez. Az öngyújtó hője bőven elegendő ahhoz, hogy némi füstöt termeljen. Forgassa tovább a szivart, amíg egyenletesen parázslik. Ne aggódjon amiatt, hogy nem tökéletes a mozdulat, elvégre ez az első szivarja. A legfontosabb tanács, hogy soha ne égessük el a szivarunkat, mert nagyon kellemetlen lesz az íze.
5. lépés: Szivja be és fújja ki a füstöt
Igen. A legelső dolog, amit a füst beszívása előtt meg kell tennie, hogy kifújja a „régi” füstöt. Tegye a szivart a szájába, és óvatosan fújja ki a benne felgyülemlett füstöt. A szivarosok ezt azért teszik, mert sok ammónia és egyéb keserű anyag felgyülemlik a szivar lábában. Miután kifújja ezt az első füstöt, elemelik a szivart az ajkaktól, és Ön egy nagyon élvezetes első slukkot kap. Az első slukkot ellenőrizni kell, miközben a füst lassan beáramlik a szájába, és kialakítja a szivar első ízjegyeit. Nincs ajánlott idő a kifújásra, csak csinálja úgy, ahogy azt kényelmesebbnek érzi.
6. lépés: Ne tüdőzze le!
Felejtsd el, ahogy elszívtad az első a cigarettát -mint ahogy mindannyian így csináltuk - egyenesen a tüdődbe szívtad a füstöt, és őrülten köhögtél. Fogalmazzunk úgy, hogy ha ezt csinálod a szivaroddal, tízszer rosszabb lesz, és azonnal leteszed a szivart, soha többé nem szivarozol, és mindenkinek azt fogod mondani, hogy a szivarozás rossz. Szóval kerüljük ezt el. A szivar elszívásának megfelelő módja az, hogy finoman szívja a levegőt, és megtölti a száját ezzel az ízletes füsttel. Hagyja, hogy a füst néhány másodpercig a szájában maradjon, majd óvatosan fújja ki. Próbáljon meg azokra az aromákra koncentrálni, amelyeket a füst a szájában és a környező levegőben kelt. Egyelőre csak szivar illata lesz, de idővel felismerheti az olyan ízeket, mint a vanília, a kávébab, a csokoládé, a bőr, a bors és még sok más. Ha elég magabiztosnak érzi magát, próbálja ki a „retrohale” nevű technikát. A Retrohale egyszerűen azt jelenti, hogy az utolsó füstdarabokat is kifújod az orrodból.
7. lépés: Szánjon rá időt.
A szivarokat a szivarozás során kell élvezni és értékelni, ezért kérjük, szánjon időt a beszívatások között. Kezdőknek általában egy percenkénti fújást ajánlunk. Ez biztosítja, hogy szivarja egyenletes ütemben égjen, kifejlessze a várt ízeket, és ami a legfontosabb, megelőzi a szivarhányingert. Ha még nem ismeri a nikotint, testének alkalmazkodnia kell, és ezt csak úgy teheti meg, hogy lassan megismerteti vele. A szivaros hányinger borzongást, enyhe fejfájást, hideg verejtékezést és súlyosabb esetben hányást okozhat. Legyen a közeledben egy pohár víz, hogy az első szivarok után mindig hidratált maradjon, szánjon rá időt, és minden rendben lesz.
8. lépés: Ne verje le a hamut.
Láttad már azokat az fotókat vagy egy filmbeni részleteket, ahol a hamu majdnem akkora, mint az egész szivar? Ez tulajdonképpen jó dolog. A hosszú hamu megvédi a szivart a túlmelegedéstől, és megakadályozza a túlmelegedési reakciót, hogy keserű ízt keltsen a szivaron. Hagyd, hogy a hamu kecsesen hulljon oda, ahová hullani akar, és ne aggódj, ha az öledbe esik. Ne aggódj, ha megtörténik, gyengéden le kell rázni és a hamu eltűnt. Ezenkívül egy vicces történetet is megoszthat barátaival. Nagyon finoman ütögetheti is a szivarjával a hamutartóhoz, ha leesett, a hamu kényelmetlenül nagy lesz, csak ne ütögesse túl erősen, mert eltörhet a csomagolása.
9. lépés: Szívja addig a szivarját, amíg jól érzi magát.
Nagyszerű érzés? Szivarozzon tovább. Már nem is olyan nagyszerű? Hagyja a szivart a hamutartón, és hagyja elaludni magától. Ez az. Ne hagyja, hogy mindenki azt mondja, hogy tovább kell szívnia. Ez az ön szivarja, és addig kell élveznie, amíg kedve van hozzá. Egyesek szerint addig kell dohányozni, amíg a hamu el nem éri a gyűrű tetejét. Mások azt mondják, addig szívasd, amíg meg nem égeted az ujjaidat. Azt mondjuk: szívd el a szivarodat és élvezd. Abban a pillanatban, amikor a szivar bármilyen okból kifolyólag nem élvezhető, állj meg tedd le. Amíg szívja, próbálja három harmadra osztani, mivel egyes szivarok úgy épülnek fel, hogy mindegyik harmadában fejlődik az íze.
10. lépés: Tedd le, mint egy úriember.
Ha készen áll a szivar letételére, helyezze a hamutartó közepére, és hagyja, hogy magától kialudjon. Ne törje a szivarját a hamutartóhoz, mert nagyon intenzív (és őszintén szólva, meglehetősen rossz) szagot fog kelteni a szobában. Ha csak leteszi, finoman szagtalan és nagyon elegáns lesz.
Miután elszívott egy csomó szivart, látni fogja, hogy végül megalkotja a saját szabályait és rituáléit. A szivarozás ünnepi dolog, személyes dolog, és ennek így is kell maradnia. A legfontosabb, hogy élvezd és jól érezd magad, miközben csinálod.

Jó szivarozást!

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.