Szagelzárós hamutartó előnyei

A szivarosok számára a szivar illata illetve aromája egy csodálatos dolog, de ezzel nem mindenki van így, főleg akik nem szivaroznak vagy dohányoznak...

Miért hasznos egy szagelzárós hamutartó:
A szagelzárós hamutartó ezért egy hasznos dolog, mert ha egy szivaros otthon vagy az irodában szivarozik. Ha éppen nincs ideje kiüríteni a hamutálat vagy egy fontos megbeszélés közepén van, akkor nincsen más dolga - amint kialudt a szivarja, hogy becsukja a hamutálat vagy éppenséggel átfordítja a tetejét.
A szivaroknak van egy különleges aromája, ami - szivarosok részére - a megnyugvást és ellazulást eredményezi. A szivarozás vagy pipázás nem egyenértékű a cigarettával: A kettő dolog nagyon messze áll egymástól! A dohányzás során a dohányos a cigarettát a nikotin miatt fogyasztja, viszont egy szivaros az élvezet miatt szivarozik, úgy mintha ez egy jó bor lenne vagy egy finom rum. Ha ezekből elfogyasztunk egy pohárral, azt csak azért tesszük, mert élvezzük az ízeket - élvezzük az életet.
(Mellesleg megjegyzem: ha a kettőt kombináljuk- egy jó szivart egy finom francia cognac társaságában - az már az élvezetek halmozása.)

A szivar aromák nagyon különbözőek tudnak lenni: függ attól, hogy honnan származik - melyik országból - illetve a formája-mérete is nagyon befolyásolja az izeket, és mint sok más élvezeti cikk esetében is függ az időjárástól illetve a termőtalaj minőségétől is.
A főbb ízek amiket a szivaroknál megkülönböztetünk:
-    gyümölcsös (barack, alma, cseresznye…)
-    fűszeres (ánizs, vanília, fahéj…)
-    mogyorós (mandula, mogyoró, dió…)
-    növényi (széna, frissen vágó fű, virágok….)
-    erős-csípős (gyömbér, bors, menta…)
-    csokoládés (kakaó, étcsokoládé)
-    édes (karamell, méz…)
-    fás (cédrusfa, tölgyfa…)
-    szerves anyagok (föld, bőr…)
-    karamellizált ízek (kávé, füstös ízek…)
A szagelzárós hamutartó ezért is egy hasznos dolog. Ezeket az illatokat nem mindenki szereti és ha azt szeretnék, hogy ezt hatékonyan meg tudjuk szüntetni, akkor szükségünk lesz egy ilyenre. Amennyiben zárt térben szivarozunk (lakás, iroda stb…) akkor javaslunk mellé még egy alapos szellőztetést is!
De ahhoz, hogy ezeket az ízeket tudjuk élvezni, először meg kell vágnunk a szivar végét és meg kell gyújtanunk. A szivar gyújtása legtöbbször egy szivar gyújtóval történik. Nagyon bosszantó lehet, ha például egy grill partin vagyunk hivatalosak és az kedvenc szivar öngyújtónk pont kifogyott - mert nem ellenőriztük, hogy mennyi gáz van benne, vagy pedig nem helyesen töltöttük fel.